Noutăți

Traseu și Siguranță Teach Bike Challenge

Traseu și Siguranță Teach Bike Challenge

Teach Bike Challenge te implică pentru a crea șansa ca poveștile să se împlinească pentru fiecare copil. Te implici activ pentru a strânge fonduri ce susțin educația, dar te implici și…sportiv și petreci un super weekend în natură, pedalat și treasure hunt alături de Comunitatea Teach for Romania.

Intră pe pagina Traseului ca să afli mai multe și nu uita să citești documentul dedicat Siguranței participanților.

traseu teach bike challenge

Dacă te-am convins, înscri-te completând formularul sau cere mai multe informații de la colegii noștri, Cami și Grațiela.

contact teach bike challenge

 

Scoate mâinile din păr! Există soluţii pentru provocările din educaţie!

Scoate mâinile din păr! Există soluţii pentru provocările din educaţie!

Cine sunt românii care investesc timp şi bani în educaţia unor copii care nu sunt ai lor, cu care nici măcar nu trăiesc în acelaşi oraş, pe care poate nu i-au văzut niciodată şi cu care sunt şanse mari să nu se intersecteze prea curând?

Ce ştim despre ei? Ce le alimentează credinţa într-un viitor mai bun? Ce motivaţii au să contribuie la dezvoltarea educaţiei? Care sunt beneficiile implicării lor? Când au ales să dea o mână de ajutor, au făcut-o din solidaritate? Ce aşteptări au atunci când sprijină o cauză? Ce rol şi-a asumat fiecare în realitatea educaţională contemporană?

Există o garanţie că aceşti copii vor contribui la dezvoltarea României? Vor alege să se dezvolte personal şi profesional plecând peste hotare sau oferind o mână de ajutor comunităţii unde s-au născut şi au crescut? Poate ambele variante?

Cât despre românii care şi-au asumat să investească în educaţie, au probabil multe în comun cu tine. În general, sunt trecuţi de 30 de ani, dar şi mai tineri, sunt şanse mari să fi fost cu tine în clasă la şcoală, să fiţi vecini de bloc sau colegi de birou. Majoritatea trăiesc la oraş, mulţi au familie şi copii. Dar, mai important, sunt oameni care pe parcursul vieţii au realizat cât de importantă este educaţia, fie că a fost una formală, primită la şcoală, fie că au învăţat lecţii importante de la un părinte care cunoştea adevărata valoare a expresiei „Ai carte, ai parte”.

Sunt multe întrebări. Pentru unele avem răspunsuri. Pentru celelalte, le vom găsi împreună.

Iată ce spun, despre implicarea lor, românii despre care vă vorbesc, susţinători Teach for Romania:

“Educaţia pe care am primit-o m-a ajutat să mă formez ca om, să-mi clădesc un caracter sănătos şi să am o bază solidă pe care să construiesc valorile care azi mă definesc.” Vlad-Ştefan Zahan

“Fără educaţie nu vom reuşi, niciodată, să schimbăm nimic!” Ana-Maria Bălan

“Am plecat din România în 2010, dar nu am uitat niciodată că sunt român şi este important pentru mine să dau ceva înapoi ţării care m-a format, de fiecare dată când am ocazia.” Ionuţ Bădescu

“Am tot ce vreau, mai ales pentru că am întâlnit în momentele potrivite din viaţa mea o mulţime de oameni extraordinari, care m-au inspirat și de la care am învăţat.” Tudor Juravlea

“Nelson Mandela a spus că educația este cea mai puternică armă pe care noi o putem folosi pentru a schimba lumea, iar eu cred foarte mult în asta. Cred foarte mult că prin educație România poate fi schimbată.” Alexandru Vesa

“Lucrurile de care sunt cel mai mândru în viaţa mea au fost construite pe fundaţia unei educaţii de calitate, care cred că este piatra de temelie a succesului – oricum ar fi acesta măsurat.” Alexandru Bogdan Moraru

Ca ei mai sunt mulţi alţii. Dacă vrei să dai o mână de ajutor, alătură-te susţinătorilor şi fundraiserilor Teach for Romania! Citeşte mai departe poveştile unor oameni ca tine, alături de care creştem şi ne dezvoltăm de peste 3 ani.

Îţi mulţumim!

Echipa Teach for Romania

Teach Bike Challenge – un proiect de fundraising pentru educaţie

Teach Bike Challenge – un proiect de fundraising pentru educaţie

Comunitatea Teach for Romania intră în al patrulea an de când își propune să fie un partener de încredere în adresarea provocărilor din sistemul educațional, alături de ceilalți actori relevanți, instituții europene, instituțiile statului, societatea civilă, parteneri din mediul de afaceri, media, și, desigur, persoane fizice. Acest proiect este una dintre platformele pentru implicare şi dialog, pe care ți le punem la dispoziție.

Dacă ciclismul este una dintre pasiunile tale, Teach Bike Challenge este o oportunitate prin care poţi investi timp, într-un mod plăcut, în sprijinul unui proiect educațional. Mai mult, este o ocazie de a afla mai multe despre fundraising, educaţie şi de a cunoaşte oameni cu aceleaşi preocupări ca tine.

Proiectul culminează cu două zile de plimbare pe bicicletă între Braşov şi Făgăraş (şi retur) şi un eveniment de comunitate, desfăşurat la Cetatea Făgăraş, în intervalul 15-17 iunie. Vezi aici programul pe zile.

Clarificări

Rolul proiectului și al acestui articol nu este acela de a te convinge să te implici. Este important să facem această distincție. Nu ne dorim să te convingem că educația este soluția pentru toate problemele societății. Este doar unul dintre instrumentele pe care le ai la dispoziție, iar noi, ca organizație, ne-am asumat acest drum.

Mai mult, nu pretindem că am descoperit Formula Magică. Suntem o organizație matură, ancorată în realitate, care funcționează în interiorul sistemului educaţional, în parteneriat cu acesta. Ştiai că toți cei susținuți de Programul Teach for Romania (profesori și învățători) urmează exact aceiași paşi pe care îi urmează fiecare cetățean român care dorește o carieră în educație şi se supune aceloraşi reguli?

Rolul nostru și al acestui proiect este de a-ți da ocazia să te informezi corect despre realitățile sistemului eucațional. Iar proiectul de fundraising, pe lângă obiectivul financiar, îţi va oferi şansa să afli direct de la firul ierbii cum reacţionează oamenii atunci când le propui să investească în educaţie. Şi vor urma suficiente conştientizări încât să consideri ulterior această experienţă, drept una foarte relevantă, prin prisma cunoaşterii societăţii în care trăieşti.

Știai că…

Nu toate transformările care au loc și nu toate rezultatele pe care le obținem prin Programul Teach for Romania, în rândul copiilor, sunt palpabile, se pot număra, clasifica, ierarhiza sau fotografia. Veţi vedea pe parcursul campaniilor de fundraising pe care le veţi desfăşura că discursul despre susţinerea educaţiei are ingrediente mai puţin concrete, iar asta va creşte gradul de dificultate.

Şi până nu ne vom elibera de această paradigmă stahanovistă, născută în fabrică, caracterizată prin normare şi inventariere, prin cantitate şi nu prin calitate, veche de două secole, dar în același timp firească și profund umană, într-o societate care are mare nevoie de siguranță şi predictibilitate, vom fi în continuare limitaţi în privinţa felului în care educăm noile generaţii.

Mircea-Ştefan Racoviceanu

Project Manager Teach for Romania

Teach Bike Challenge se adresează pasionaților de ciclism care doresc să contribuie la construirea unui viitor mai bun pentru ei și copiii lor, investind în educație.