“S-a încheiat primul semestru din cariera mea de învățătoare. Tot ceea ce am făcut mi-a plăcut foarte mult, dar aceasta este, de departe, cea mai faină slujbă pe care am avut-o.

Este adevărat că lucrez într-o comunitate în care oamenii au multe provocări și se confruntă cu multe probleme, aceasta este, până la urmă, misiunea Teach for Romania, însă, pentru mine, sunt pur și simplu copii deștepți, spontani, creativi, cu un potențial uriaș, care abia așteaptă să descopere lucruri noi, care vor să demonstreze și să reușească.

În fiecare zi am motive de bucurie, de la mici victorii, la chestii trăznite pe care le spun sau le fac. Privind așa lucrurile, realizez că mă distrez zilnic.
Ce vreau să spun este că, noi dascălii, suntem tare norocoși. Să vezi cum li se învârt rotițele în cap, cum li se luminează ochii când înțeleg, cum se bucură de provocări, să-i vezi cum cresc, este un privilegiu.

Mulțumesc tuturor celor care ne-au fost alături, au crezut în noi – părinți, colegi, marea familie Teach, prieteni care m-au ajutat, ascultat, suportat!

P.S. Da, asta însemnă că avem iarăși o săptămână de vacanță, extrem de utilă pentru a planifica ce vom face în semestrul II.”

Gabriela Dima, învăţătoare în Generaţia 4, Teach for Romania – Sohatu, Judeţul Călăraşi