Comunitatea Teach for Romania intră în al patrulea an de când își propune să fie un partener de încredere în adresarea provocărilor din sistemul educațional, alături de ceilalți actori relevanți, instituții europene, instituțiile statului, societatea civilă, parteneri din mediul de afaceri, media, și, desigur, persoane fizice. Acest proiect este una dintre platformele pentru implicare şi dialog, pe care ți le punem la dispoziție.

Dacă ciclismul este una dintre pasiunile tale, Teach Bike Challenge este o oportunitate prin care poţi investi timp, într-un mod plăcut, în sprijinul unui proiect educațional. Mai mult, este o ocazie de a afla mai multe despre fundraising, educaţie şi de a cunoaşte oameni cu aceleaşi preocupări ca tine.

Proiectul culminează cu două zile de plimbare pe bicicletă între Braşov şi Făgăraş (şi retur) şi un eveniment de comunitate, desfăşurat la Cetatea Făgăraş, în intervalul 15-17 iunie. Vezi aici programul pe zile.

Clarificări

Rolul proiectului și al acestui articol nu este acela de a te convinge să te implici. Este important să facem această distincție. Nu ne dorim să te convingem că educația este soluția pentru toate problemele societății. Este doar unul dintre instrumentele pe care le ai la dispoziție, iar noi, ca organizație, ne-am asumat acest drum.

Mai mult, nu pretindem că am descoperit Formula Magică. Suntem o organizație matură, ancorată în realitate, care funcționează în interiorul sistemului educaţional, în parteneriat cu acesta. Ştiai că toți cei susținuți de Programul Teach for Romania (profesori și învățători) urmează exact aceiași paşi pe care îi urmează fiecare cetățean român care dorește o carieră în educație şi se supune aceloraşi reguli?

Rolul nostru și al acestui proiect este de a-ți da ocazia să te informezi corect despre realitățile sistemului eucațional. Iar proiectul de fundraising, pe lângă obiectivul financiar, îţi va oferi şansa să afli direct de la firul ierbii cum reacţionează oamenii atunci când le propui să investească în educaţie. Şi vor urma suficiente conştientizări încât să consideri ulterior această experienţă, drept una foarte relevantă, prin prisma cunoaşterii societăţii în care trăieşti.

Știai că…

Nu toate transformările care au loc și nu toate rezultatele pe care le obținem prin Programul Teach for Romania, în rândul copiilor, sunt palpabile, se pot număra, clasifica, ierarhiza sau fotografia. Veţi vedea pe parcursul campaniilor de fundraising pe care le veţi desfăşura că discursul despre susţinerea educaţiei are ingrediente mai puţin concrete, iar asta va creşte gradul de dificultate.

Şi până nu ne vom elibera de această paradigmă stahanovistă, născută în fabrică, caracterizată prin normare şi inventariere, prin cantitate şi nu prin calitate, veche de două secole, dar în același timp firească și profund umană, într-o societate care are mare nevoie de siguranță şi predictibilitate, vom fi în continuare limitaţi în privinţa felului în care educăm noile generaţii.

Mircea-Ştefan Racoviceanu

Project Manager Teach for Romania