“Sunt profesoară de limba română la Şcoala Gimnazială din Universul Ungra. Mă trezesc în fiecare dimineaţă şi merg cu maşina pe drumul cu hârtoape până ajung la şcoala din Celălalt Univers, unde mă aşteaptă câteva zeci de ochişori sclipitori.

Misiunea mea Teach este despre a aduce o altfel de normalitate în această comunitate, o altă variantă la ceea ce există. Pentru asta mă bazez mult pe lectură, deoarece cărțile deschid orizonturi, pe relația extraordinară pe care am reușit să o construim și care ajută enorm învățarea și pe muult storytelling.

Când am învățat despre unul dintre modelele de la clasa a V-a unde sunt dirigintă, i-am rugat pe elevi să răspundă cu un mic text și cu un desen la întrebarea „Voi pentru ce ați merge pe jos până la Paris ca Brâncuși?”. Una dintre fetițe a zis că ar merge pe jos până la Paris ca sa aibă șansa de a studia la o universitate bună. Eu aș merge pe jos pentru ca toți elevii din toată România să aibă profesori care să le inspire dorința de a studia până la universitate.”

Bianca Păcurar, învățătoare generația a IV-a, Teach for Romania – Ungra, județul Brașov