Noutăți

Parteneri de nădejde în cursa pentru educație, vă mulțumim!

Parteneri de nădejde în cursa pentru educație, vă mulțumim!

Teach Bike Challenge este un proiect de fundraising pentru educație, un proiect care se adresează pasionaților de ciclism, amatori sau profesionişti, dar şi tuturor celor care doresc să contribuie la construirea unui viitor mai bun pentru ei și copiii lor, investind acum în educație.

Teach Bike Challenge este o provocare, așa cum îi spune și numele. Este un proiect care a adunat la un loc oameni frumoși, oameni dornici să își depășească limitele, oameni care cred în puterea educației și care aleg să se implice.

Este o provocare pe care o susține o întreagă comunitate, începând cu partenerii noștri, care sunt alături de Teach for Romania încă de la începuturi sau care s-au alăturat misiunii noastre pe parcurs: Romanian American Foundation, Autonom, Quest Mission Epic Escape Rooms, Bright, Cegeka, Yopeso, 7card, Spokes, Cetatea Făgărașului, Galantom, Zizin, Badea Clifford Chance, Mediacom, GroupM, Mindshare, Wavemaker, Freerider, Downhill and more, Salonul Bicicletei, România Pozitivă, Apel One Med, Casa Terra, Radio România Cluj, Radio România Cultural, Promobicicleta. Vă mulțumim încă o dată tuturor pentru încredere și susținere!

Iar pe tine, dragă cititor, te invităm să îi cunoști mai bine în următoarele rânduri:

 • Romanian-American Foundation susţine proiecte, idei şi organizaţii care pot avea un impact substanţial în comunităţi şi care au un potenţial ridicat de creştere şi replicare. Lucrăm în trei zone pe care le considerăm de importanță strategică: economie rurală; tehnologie și inovație; filantropie și implicare civică.Suntem un finanţator proactiv şi flexibil, care îşi invită partenerii într-un act de construcţie şi pentru care contează mult rezultatele. Nu întâmplător folosim de multe ori cuvintele „construim împreună” – ele explică felul în care ideile noastre ajung să se dezvolte. Împreună cu partenerii noştri, pornim de la o idee şi – folosind talentele, capacităţile, pasiunile lor şi capitalul oferit de fundaţie – încercăm să o punem în practică şi să o dezvoltăm. Și pentru că ştim că schimbarea nu se va produce niciodată de pe o zi pe alta, construim programe pe termen lung.

 

 • Bright este compania de branding și comunicare ce susține creșterea companiilor care fac lumea mai frumoasă. Am ales să ne investim energia în proiecte care aduc valoare, cum sunt și proiectele Teach for Romania. Ne dorim să contribuim la creșterea conștientizării colective a faptului că educația este esențială pentru a crește copii puternici și încrezători și a trăi împreună într-o lume frumoasă.

 

 • Autonom are cea mai extinsă rețea de mobilitate din România și este aproape de comunitatea Teach for Romania încă de la bun început. Prin intermediul Fundației Autonom sprijinim ideile care aduc valoare și au un impact pozitiv in societate și mediu. A fi alături de comunitatea Teach este o alegere pentru un viitor mai bun ne dorim să îl construim împreună.

 

 • Prețuim educația și credem că aceasta reprezintă fundamentul vieții, având în vedere că este direct proporțională cu fericirea, sănătatea, ambiția, logica, dezvoltarea personală și/sau libertatea noastră. Pentru noi, oamenii sunt cei mai importanți. Apreciem talentele, ideile și eforturile persoanelor cu care lucrăm și ne exprimăm aprecierea prin ceea ce spunem și facem. Pentru echipa Cegeka, diversitatea reprezintă o sursă de inspirație care ne conduce spre atingerea scopurilor noastre comune și de aceea considerăm educația fundamentul tuturor lucrurilor.”

 

 • Fie ca eşti la birou, acasă sau în oraş, 7card te ajută să faci sport în funcţie de dispoziţia pe care o ai sau în funcţie de locul în care te afli la o anumită oră. Nu trebuie să mai depinzi de programul unui singur club sportiv sau de traficul din oraş pentru a ajunge la cursul de cycling sau la ora de aerobic. Noi îşi oferim acces oricând doreşti la orice club sportiv din reţea, ori de câte ori îţi permite agenda, indiferent unde te afli. Totul într-un singur abonament!

 

 • Spokes – probabil unul dintre cele mai prietenoase magazine de biciclete din oraş. Cătălina, Sorin, Cristi şi Peter sunt aici să te sprijine atunci când vrei să iei o decizie bună pentru bicicleta ta, cu care nu te joci, că doar e bicicleta ta. Şi dacă ai nevoie de service, să fii sigur că plăteşti întotdeauna un preţ corect, pentru servicii de cea mai bună calitate.

 

 • Esra– artist, visător. Pe scurt, un om care se identifică cu viziunea şi valorile Teach for Romania. Cineva pentru care #ştiucăpot reprezintă mai mult decât un motto, ci un mod de viaţă care şi-a pus amprenta atât pe viaţa personală şi profesională, cât şi pe cea artistică. “Dar eu ştiu că pot, indiferent ce ai de gând să spui tu / Şi eu ştiu că pot, indiferent de cât te opui tu / De cât îmi spui “nu”, parerea ta nu contează! / Şi ştiu că doar eu am puterea să decid ce urmează!”

 

 • Muzeul Ţării Făgăraşului este muzeul unui areal istoric şi etnografic reprezentativ pentru România, care a fost înfiinţat începând cu anul 1923 pe baza patrimoniului colecţionat de către profesorul Valer Literat, sub egida ASTRA. La început s-a aflat în custodia acesteia, până în anul 1951, când Muzeului i-a fost atribuit un sediu stabil şi a primit statutul de instituţie de stat, sub titulatura de Muzeul Orăşenesc Făgăraş.

 

 • Downhill & More și-a propus încă de la început să se implice activ în susținerea ciclismului și a mișcării în aer liber, astfel ca pe lângă activitatea de bază – comercializarea online și offline a bicicletelor BULLS și Pegasus în România, a susținut și susține în continuare un club ciclist de amatori și organizarea de evenimete sportive în Județul Sibiu, de regulă competiții MTB. “Proiectul Teach Bike Challenge combină perfect idea de mișcare cu cea de a-ți ajuta aproapele, respectiv facilitarea accesului la educație pentru copii. Educația este foarte importantă pentru dezvoltarea noastră, a țării, pentru a ajunge la un nivel de viață mai bun, fapt pentru care nu am ezitat nicio secundă să sprijinim și noi acest proiect.”

 

 • Quest Mission – Epic Escape Rooms este locul în care devii eroul unei povești misterioase și pline de aventură. O să descoperi un nou mod extraordinar de a-ți petrece timpul liber, pe care noi îl numim Smart Fun. Cele 4 aventuri Quest Mission te transpun într-o altă lume, unde timpul, spațiul și percepțiile se modifică, iar distracția cu prietenii este garantată.

 

 • GroupM este liderul global de management al investiţiilor media pentru agentiile WPP. Agenţiile de media prezente în Romania sunt Mindshare, MediaCom şi Wavemaker. Ne apreciem foarte mult angajaţii şi ne străduim să aducem un impact pozitiv în viaţa lor. Ne simţim obligaţi să identificăm acele iniţiative care fac diferenţa şi credem că impactul este puternic în două domenii esenţiale: educaşia şi accesul la învatamant pentru fiecare copil. Punem foarte mare preţ pe talent în GroupM și ne încurajăm angajaţii nostri să se implice activ în comunităţile din care fac parte. Oferindu-şi timpul şi resursele lor, angajaţii noştri creează oportunităţi pentru persoane care altfel nu ar avea şansa să reuşească.

 

 • Galantom este un om mereu dispus să îi ajute pe alții, în mod dezinteresat; generos; darnic; mărinimos. Noi credem că sunt foarte mulți astfel de oameni în România și, de aceea, am creat Galantom.ro, platforma de fundraising peer to peer care ajută oamenii de bine să strângă fonduri pentru proiectele ONG-urilor care aduc schimbare în comunitate.

 

 • Teach for Romania este o organizație non-profit care activează din 2014 și care a adus un sistem de performanță în educația din sistemul public din România. Pentru împlinirea viziunii, educație de calitate pentru toți copiii din România, organizația atrage și pregătește cei mai talentați oameni din România pentru a deveni agenți de transformare  în sistemul educațional românesc, din rolurile de profesori și învățători pentru copiii din medii vulnerabile.

 

Teach Bike Challenge începe curând!

Teach Bike Challenge începe curând!

De 4 ani comunitatea Teach for Romania își propune să fie un partener de încredere în adresarea provocărilor din sistemul educațional, alături de ceilalți actori relevanți, instituții europene, instituțiile statului, societatea civilă, parteneri din mediul de afaceri, media, și, desigur, persoane fizice. Iar Teach Bike Challenge este una dintre platformele pentru implicare şi dialog, pe care ți le punem la dispoziție.

Teach Bike Challenge este un eveniment de fundraising sportiv, care se adresează pasionaților de ciclism, amatori sau profesionişti, dar şi tuturor celor care doresc să contribuie la construirea unui viitor mai bun pentru ei și copiii lor, investind în educație.

Ce presupune, pe scurt? Participarea la două zile de tură cu bicicleta (15 şi 17 iunie), în total 150 km pe traseul Braşov-Făgăraş și un super eveniment de comunitate la Cetatea Făgăraș, pe 16 iunie, având în același timp oportunitatea de a învăța ce înseamnă fundrasing, să planifici și să faci un proiect pentru o cauză educațională.

Au mai rămas doar 3 zile până când dăm startul!

40 de curajoși s-au avântat în cursă, oameni care cred în puterea educației și sunt motivați să pună umărul la schimbare, oameni cărora le mulțumim din suflet că ne sunt alături și pot fi modele și pentru cei din jur.

Până acum am reușit să strângem peste 30 000 RON cu ajutorul lor și a celor 280 donatori inimoși, cărora le mulțumim că împărtășesc cu noi același vis, acela de a oferi opțiuni de viață prin educație de calitate pentru fiecare copil din România.

Campaniile fundraiserilor noștri mai durează 18 zile, deci încă aveți timp să îi susțineți! Pe de altă parte, avem și 3 fundraiseri care și-au atins deja targetul și pe care vrem să îi felicităm pentru campaniile derulate cu succes. Felicitări, Vitalie Brega, Cosmin Palagă și Mihai Anghel!

De asemenea, felicitările noastre merg și către Radu Dan, cel care a pornit acum 2 săptămâni într-o cursă nebună de 18 ore, București-Cluj și care înainte de cursă ne spunea așa: „Deși București – Cluj-Napoca în mai puțin de 18 ore mă va epuiza complet, simt că nu e suficient. Îmi doresc să atrag atenția asupra unor soluții oferite de cei de la Teach for Romania, pentru care merită sensibilizată și motivată comunitatea din care facem parte. În același timp, la fel cum și eu am fost motivat de realizările altora, aș fi foarte fericit să pot motiva alți oameni să își împingă limitele și să preia inițiativa, în orice domeniu doresc ei.”

Ne bucurăm să avem aproape astfel de oameni și le mulțumim încă o dată pentru tot efortul pe care l-au facut și sunt dispuși să îl facă, cu scopul de a susține educația la firul ierbii.

Mulțumirile noastre merg și către cei cu ajutorul cărora acest proiect a prins viață:

 • Voluntarilor noștri: Elena Buzdea, Camelia Tiu, Roxana Tătaru, Denis Jardan
 • Profesorilor care ne-au fost alături: Gabriela Dima, Claudia Sărban, Bianca Păcurar, Adela Beca, Ilona Andrei, Camelia Stroiu, Camelia Damian, Ionela Munteanu, Mircea Baciu
 • Fundraiserilor specialiști: Alexandru Moraru, Laszlo Bodor, John McKellar, Vlad Zahan, Mircea Racoviceanu
 • Colegilor noștri din staff: Gena Francu, Anamaria Sabou, Andrei Nedelcu, Grațiela Dumitrescu, Fabiola Istudor

Bineînțeles că nu am fi prins aripi fără ajutorul partenerilor noștri: Romanian American Foundation, Autonom, Quest Mission Epic Escape Rooms, Bright, Cegeka, Yopeso, 7card, Spokes, Cetatea Făgărașului, Galantom, Zizin, Badea Clifford Chance, Mediacom, GroupM, Mindshare, Wavemaker, Freerider, Downhill and more, Salonul Bicicletei, România Pozitivă, Apel One Med, Casa Terra, Radio România Cluj, Radio România Cultural, Promobicicleta, cărora le mulțumim pentru toată susținerea!

Iar pe final, pentru că se zice că o poză valorează mai mult decât o mie de cuvinte, vă lăsăm cu ceva motivație:

Traseu și Siguranță Teach Bike Challenge

Traseu și Siguranță Teach Bike Challenge

Teach Bike Challenge te implică pentru a crea șansa ca poveștile să se împlinească pentru fiecare copil. Te implici activ pentru a strânge fonduri ce susțin educația, dar te implici și…sportiv și petreci un super weekend în natură, pedalat și treasure hunt alături de Comunitatea Teach for Romania.

Intră pe pagina Traseului ca să afli mai multe și nu uita să citești documentul dedicat Siguranței participanților.

traseu teach bike challenge

Dacă te-am convins, înscri-te completând formularul sau cere mai multe informații de la colegii noștri, Cami și Grațiela.

contact teach bike challenge

 

Scoate mâinile din păr! Există soluţii pentru provocările din educaţie!

Scoate mâinile din păr! Există soluţii pentru provocările din educaţie!

Cine sunt românii care investesc timp şi bani în educaţia unor copii care nu sunt ai lor, cu care nici măcar nu trăiesc în acelaşi oraş, pe care poate nu i-au văzut niciodată şi cu care sunt şanse mari să nu se intersecteze prea curând?

Ce ştim despre ei? Ce le alimentează credinţa într-un viitor mai bun? Ce motivaţii au să contribuie la dezvoltarea educaţiei? Care sunt beneficiile implicării lor? Când au ales să dea o mână de ajutor, au făcut-o din solidaritate? Ce aşteptări au atunci când sprijină o cauză? Ce rol şi-a asumat fiecare în realitatea educaţională contemporană?

Există o garanţie că aceşti copii vor contribui la dezvoltarea României? Vor alege să se dezvolte personal şi profesional plecând peste hotare sau oferind o mână de ajutor comunităţii unde s-au născut şi au crescut? Poate ambele variante?

Cât despre românii care şi-au asumat să investească în educaţie, au probabil multe în comun cu tine. În general, sunt trecuţi de 30 de ani, dar şi mai tineri, sunt şanse mari să fi fost cu tine în clasă la şcoală, să fiţi vecini de bloc sau colegi de birou. Majoritatea trăiesc la oraş, mulţi au familie şi copii. Dar, mai important, sunt oameni care pe parcursul vieţii au realizat cât de importantă este educaţia, fie că a fost una formală, primită la şcoală, fie că au învăţat lecţii importante de la un părinte care cunoştea adevărata valoare a expresiei „Ai carte, ai parte”.

Sunt multe întrebări. Pentru unele avem răspunsuri. Pentru celelalte, le vom găsi împreună.

Iată ce spun, despre implicarea lor, românii despre care vă vorbesc, susţinători Teach for Romania:

“Educaţia pe care am primit-o m-a ajutat să mă formez ca om, să-mi clădesc un caracter sănătos şi să am o bază solidă pe care să construiesc valorile care azi mă definesc.” Vlad-Ştefan Zahan

“Fără educaţie nu vom reuşi, niciodată, să schimbăm nimic!” Ana-Maria Bălan

“Am plecat din România în 2010, dar nu am uitat niciodată că sunt român şi este important pentru mine să dau ceva înapoi ţării care m-a format, de fiecare dată când am ocazia.” Ionuţ Bădescu

“Am tot ce vreau, mai ales pentru că am întâlnit în momentele potrivite din viaţa mea o mulţime de oameni extraordinari, care m-au inspirat și de la care am învăţat.” Tudor Juravlea

“Nelson Mandela a spus că educația este cea mai puternică armă pe care noi o putem folosi pentru a schimba lumea, iar eu cred foarte mult în asta. Cred foarte mult că prin educație România poate fi schimbată.” Alexandru Vesa

“Lucrurile de care sunt cel mai mândru în viaţa mea au fost construite pe fundaţia unei educaţii de calitate, care cred că este piatra de temelie a succesului – oricum ar fi acesta măsurat.” Alexandru Bogdan Moraru

Ca ei mai sunt mulţi alţii. Dacă vrei să dai o mână de ajutor, alătură-te susţinătorilor şi fundraiserilor Teach for Romania! Citeşte mai departe poveştile unor oameni ca tine, alături de care creştem şi ne dezvoltăm de peste 3 ani.

Îţi mulţumim!

Echipa Teach for Romania

Teach Bike Challenge – un proiect de fundraising pentru educaţie

Teach Bike Challenge – un proiect de fundraising pentru educaţie

Comunitatea Teach for Romania intră în al patrulea an de când își propune să fie un partener de încredere în adresarea provocărilor din sistemul educațional, alături de ceilalți actori relevanți, instituții europene, instituțiile statului, societatea civilă, parteneri din mediul de afaceri, media, și, desigur, persoane fizice. Acest proiect este una dintre platformele pentru implicare şi dialog, pe care ți le punem la dispoziție.

Dacă ciclismul este una dintre pasiunile tale, Teach Bike Challenge este o oportunitate prin care poţi investi timp, într-un mod plăcut, în sprijinul unui proiect educațional. Mai mult, este o ocazie de a afla mai multe despre fundraising, educaţie şi de a cunoaşte oameni cu aceleaşi preocupări ca tine.

Proiectul culminează cu două zile de plimbare pe bicicletă între Braşov şi Făgăraş (şi retur) şi un eveniment de comunitate, desfăşurat la Cetatea Făgăraş, în intervalul 15-17 iunie. Vezi aici programul pe zile.

Clarificări

Rolul proiectului și al acestui articol nu este acela de a te convinge să te implici. Este important să facem această distincție. Nu ne dorim să te convingem că educația este soluția pentru toate problemele societății. Este doar unul dintre instrumentele pe care le ai la dispoziție, iar noi, ca organizație, ne-am asumat acest drum.

Mai mult, nu pretindem că am descoperit Formula Magică. Suntem o organizație matură, ancorată în realitate, care funcționează în interiorul sistemului educaţional, în parteneriat cu acesta. Ştiai că toți cei susținuți de Programul Teach for Romania (profesori și învățători) urmează exact aceiași paşi pe care îi urmează fiecare cetățean român care dorește o carieră în educație şi se supune aceloraşi reguli?

Rolul nostru și al acestui proiect este de a-ți da ocazia să te informezi corect despre realitățile sistemului eucațional. Iar proiectul de fundraising, pe lângă obiectivul financiar, îţi va oferi şansa să afli direct de la firul ierbii cum reacţionează oamenii atunci când le propui să investească în educaţie. Şi vor urma suficiente conştientizări încât să consideri ulterior această experienţă, drept una foarte relevantă, prin prisma cunoaşterii societăţii în care trăieşti.

Știai că…

Nu toate transformările care au loc și nu toate rezultatele pe care le obținem prin Programul Teach for Romania, în rândul copiilor, sunt palpabile, se pot număra, clasifica, ierarhiza sau fotografia. Veţi vedea pe parcursul campaniilor de fundraising pe care le veţi desfăşura că discursul despre susţinerea educaţiei are ingrediente mai puţin concrete, iar asta va creşte gradul de dificultate.

Şi până nu ne vom elibera de această paradigmă stahanovistă, născută în fabrică, caracterizată prin normare şi inventariere, prin cantitate şi nu prin calitate, veche de două secole, dar în același timp firească și profund umană, într-o societate care are mare nevoie de siguranță şi predictibilitate, vom fi în continuare limitaţi în privinţa felului în care educăm noile generaţii.

Mircea-Ştefan Racoviceanu

Project Manager Teach for Romania

Teach Bike Challenge se adresează pasionaților de ciclism care doresc să contribuie la construirea unui viitor mai bun pentru ei și copiii lor, investind în educație.