Regulament

Regulament Teach Bike Challenge – 15 – 17 iunie 2018
CUPRINS
 1. Termeni si definitii din regulament
 2. Descriere generala a Teach Bike Challenge
 3. Termeni si conditii Teach Bike Challenge
 4. Regulamentul privind desfasurarea evenimentului

1. Termeni si definitii

Teach Bike Challenge este un proiect de fundraising pentru educatie, cu o componenta sportiva si o componenta de implicare in dezvoltarea comunitatii. Teach Bike Challenge se adreseaza pasionatilor de ciclism care doresc sa aduca o contributie in educatie.

Organizatorul este Asociatia Teach for Romania, cu sediul in Municipiul Bucuresti, Sector 2, Bulevardul Dimitrie Pompeiu, nr 6A, intrare C, parter, CIF 32590589.

Participantul este persoana fizica inscrisa in proiect, care parcurge pe bicicleta traseul Teach Bike Challenge (poate fi ciclist profesionist sau amator) si care deruleaza o campanie de strangere de fonduri avand ca beneficiar Asociatia Teach for Romania.

Echipa este ansamblul format din 2 participanti, ce au obiective suplimentare fata de cele descrise in definitia Participantului, atat in ceea ce priveste componenta de fundraising, cat si componenta sportiva.

Traseul este portiunea de drum pe care participantii o vor parcurge pe bicicleta, definita de catre organizator, asa cum apare publicata pe site-ul web al evenimentului – www.teachbikechallenge.ro.

Sustinatorul este persoana fizica sau juridica ce detine calitatea de donator in cadrul proiectului Teach Bike Challenge.

Donatia reprezinta suma de bani cu care sustinatorul contribuie, prin intermediul proiectului Teach Bike Challenge, la sustinerii activitatii asociatiei Teach for Romania, in conformitate cu statutul si actul constitutiv al acesteia.

2. Descriere generala a Teach Bike Challenge

Teach Bike Challenge este un proiect de fundraising sportiv organizat de Asociatia Teach for Romania, care promoveaza strangerea de fonduri pentru educatie prin ciclism si activitati de comunitate. Proiectul se adreseaza persoanelor fizice pasionate de ciclism, care doresc sa aiba un impact pozitiv in domeniul educatiei.

Desfasurarea proiectului consta in:

 • Inscrierea participantilor si a echipelor
 • Derularea campaniilor de fundraising
 • Desfasurarea evenimentului propriu-zis

Inscrierea participantilor si a echipelor

Inscrierea participantilor in proiect se face prin completarea formularului de inscriere existent pe site-ul web al evenimentului – www.teachbikechallenge.ro. Pe baza informatiilor furnizate astfel, organizatorul va selecta participantii la eveniment si le va confirma acestora inscrierea, prin email.

Numarul de participanti va fi decis de organizator si comunicat pe site-ul www.teachbikechallenge.ro si prin pagina evenimentului de pe platforma Facebook.

Varsta minima a participantilor, la momentul inscrierii, este de 18 ani.

Organizatorul poate facilita serviciile de cazare si masa pentru participanti, insa nu va sustine costurile acestora de participare. Participantii care isi exprima optiunea ca organizatorul sa le faciliteze serviciile de cazare si masa, isi dau totodata acordul sa transfere in contul organizatorului contravaloarea acestor servicii, in cuantumul si termenul comunicate de catre organizator.

Datele de contact ale participantilor vor fi pastrate strict pentru uzul intern al Asociatiei Teach for Romania si nu vor fi transmise unei terte parti fara acordul participantului.

Participantii care doresc sa ia parte la Teach Bike Challenge in echipa vor contacta persoana responsabila cu inscrierea echipelor mentionata pe site-ul web al evenimentului, la sectiunea Echipe.

Prin manifestarea dorintei de a participa ca echipa, membrii acesteia inteleg sa aiba statutul de participant pe durata desfasurarii evenimentului Teach Bike Challenge, iar suplimentar, sa deruleze actiuni de strangere de fonduri, conform targetului stabilit cu organizatorul, si sa parcurga pe bicicleta un traseu definit de ei.

Echipele vor fi raspunzatoare de definirea traseului suplimentar si de organizarea calatoriei in afara zilelor propriu-zise de eveniment, si vor raspunde de respectarea tuturor normelor legale, de siguranta personala si de acoperirea costurilor ce rezulta in urma parcurgerii acestui traseu.

De asemenea, echipele pot alege modalitatea prin care isi vor indeplini obiectivul de fundraising, iar organizatorul le va pune la dispozitie materiale si consultanta cu privire la derularea acestor campanii.

Derularea campaniilor de fundraising

Dupa validarea inscrierii de catre organizator, participantii vor incepe campania de fundraising – o serie de actiuni de promovare, ce au ca scop atragerea de sustinatori in jurul cauzei proiectului.

Sustinatorii vor constribui cu donatii prin intermediul platformei de fundraising Galantom, in conformitate cu termenii si conditiile de utilizare a acesteia.

In acest sens, organizatorul este responsabil de crearea profilului fiecarui participant, profil afisat atat pe site-ul web al evenimentului, cat si pe platforma Galantom, in cadrul programului „Educatie de calitate pentru toti copiii din Romania” – eveniment „Teach Bike Challenge”.

De asemenea, organizatorul va pune la dispozitia participantilor know-how, evenimente de training pe tema fundraisingului, sesiuni de pregatire cu fundraiseri profesionisti, sesiuni de consultare cu profesorii si invatatorii sustinuti prin programul Teach for Romania pentru ca acestia sa isi atinga obiectivul de fundraising.

Campania de fundraising a fiecarui participant va fi inchisa de catre organizator, la data de 30 iunie, dupa desfasurarea evenimentului Teach Bike Challenge. Organizatorul va comunica participantilor orice modificare cu privire la data de inchidere a campaniilor de strangere de fonduri prin e-mail sau prin intermediul site-ului web al evenimentului.

Desfasurarea evenimentului propriu-zis

Evenimentul Teach Bike Challenge consta in parcurgerea pe bicicleta a unui traseu, pe durata a doua zile, si in activitati desfasurate de participanti impreuna cu comunitatea Teach for Romania, pe durata unei zile. Detalierea programului este accesibila pe siteul web al evenimentului, la sectiunea Traseu.

Pe durata evenimentului propriu-zis, participantii se angajeaza sa poarte tricourile cu insemnele Teach Bike Challenge oferite de organizatori.

3. Termeni si conditii Teach Bike Challenge

Prin inscrierea in proiectul Teach Bike Challenge participantii vor fi de acord cu urmatoarele:

 • regulamentul Teach Bike Challenge;
 • regulament privind confidentialitatea si protectia datelor cu caracter personal;
 • sustinerea si promovarea proiectului educational Teach for Romania;
 • decizia de validare a inscrierii de catre Organizator;
 • asigurarea din fonduri proprii a costurilor aferente transportului, cazarii si meselor, pe durata evenimentului, respectiv achitarea acestora catre organizator, in cazul optarii pentru intermedierea acestor servicii de catre organizator;
 • participantii se obliga sa participe la sedinta tehnica si sa considere cu precautie informatiile anuntate de organizatori; in sedinta tehnica organizatorul anunta informatii oficiale chiar daca acestea nu sunt prezente in prezentul regulament;
 • participantii poarta intreaga responsabilitate civila si penala pentru orice dauna provocata de acestia altor persoane in timpul evenimentului;
 • toti participantii iau parte la eveniment pe proprie raspundere;
 • in cazul constatarii unui accident, participantii sunt obligati sa il raporteze imediat celui mai apropiat organizator;
 • participantul care sufera un accident sau orice fel de paguba fizica sau materiala renunta prin insasi inscrierea in proiect la orice drept de a solicita despagubiri sau de a recurge in instanta impotriva oricarei persoane implicata in organizarea proiectului, in special impotriva : organizatorului sau voluntarilor implicati in organizarea proiectului (persoane fizice sau juridice), impotriva sponsorilor, impotriva institutiilor publice ce sustin proiectul (primarie, consiliul local, politie, etc);
 • participantii sunt obligati sa respecte regulile de protectie a mediului inconjurator;
 • participantii sunt obligati sa respecte regulile si normele de circulatie din codul rutier in vigoare;
 • varsta minima de participare este de 18 ani;

4. Regulamentul privind desfasurarea evenimentului

4.1. Regulamentul privind activitatile desfasurate impreuna cu comunitatea Teach for Romania

Participantii inteleg ca activitatile desfasurate impreuna cu comunitatea Teach for Romania vor fi gazduite in spatii puse la dispozitie prin grija organizatorului si care nu sunt proprietatea acestuia. Participantii se angajeaza sa utilizeze cu grija aceste spatii si bunurile cuprinse in acestea, fara a le deteriora.

Participantii raspund pentru orice dauna sau stricaciune cauzata spatiilor de desfasurare a evenimentului si bunurilor cuprinse in acestea, si vor repara sau vor suporta costurile oricarei reparatii, remedieri, indreptari, etc., indiferent de natura acesteia, daca a fost produsa din culpa, neglijenta sau intentie acestora.

Participantii  se obliga sa respecte normele de protectie a mediului inconjurator pe toata durata evenimentului.

Participantii inteleg ca din comunitatea Teach for Romania fac parte elevi, profesori, membri ai asociatiei, precum si parteneri ai acesteia. Participantii se angajeaza sa aiba un comportament adecvat si un limbaj decent pe intreaga desfasurare a evenimentului, fara sa lezeze bunele moravuri sau ordinea si linistea publica.

4.2. Regulamentul sportiv

Participantii vor avea acces la eveniment numai dupa efectuarea de catre Organizator a instructajului privind siguranta rutiera si luarea la cunostinta a acestuia, respectiv dupa completarea unui formular-declaratie pe propria raspundere.

Fiecare participant este obligat sa foloseasca, pe intreaga durata a evenimentului, bicicleta proprie de sosea, echipata corespunzator pentru rularea pe sosea cu o viteza medie orara de cel putin 20km/h, echipamentul propriu de protectie (casca, ochelari, etc.), si elementele de semnalizare specifice.

Participantii vor respecta prevederile codului rutier cu privire la deplasarea cu bicicleta pe drumurile publice. Pedalarea se va face cu atentie, in linie dreapta, fara depasiri in viteza a celorlalti colegi de pluton. Orice depasire se va anunta verbal prin atentionari de genul „vin pe partea stanga“. Nu se vor efectua depasiri pe partea dreapta; Participantii vor respecta ceilalti participanti la trafic si colegii de pluton.

Pe tot parcursul deplasarii, plutonului de ciclisti va fi insotit de o Ambulanta de tip B1, dotata cu echipamentul necesar interventiei de urgenta si transportului medical asistat. Echipajul complet este format din ambulantier, asistent medical si medic.

Participantii se angajeaza sa pastreze asupra lor un act de identitate si informatii cu privire la o persoana de contact pe care organizatorii sa o poata contacta in caz de urgenta.

Organizatorul recomanda ca participantii sa aiba asupra lor cardul de asigurat sau asigurarea medicala de calatorie precum si un autocolant cu grupa sanguina.

Plutonul de ciclisti va fi insotit pe toata durata deplasarii de doua masini care vor asigura avangarda si ariergarda. Echipajul va face parte din echipa de organizare si va fi instruit pentru a spori gradul de siguranta si de deplasare pe drumurile publice. Participantii vor pedala cu atentie fata de masinile de insotire a plutonului.

Organizatorul a informat Inspectoratul de Politie al Judetului Brasov cu privire la toate aspectele care tin de itinerariul ales si intervalul orar de deplasare a plutonului.

Fiecare participant se angajeaza sa poarte tricourile cu insemnele Teach Bike Challenge, pe intreaga durata a evenimentului, cu exceptia situatiilor agreate in mod expres cu organizatorul.

Descalificarea oricarui participant poate interveni in urmatoarele cazuri:

 • nerespectarea indicatiilor organizatorului cu privire la utilizarea echipamentului obligatoriu, prevazut de codul rutier;
 • nerespectarea normelor de circulatie pe drumurile publice in vigoare;
 • nerespectarea mediului inconjurator;
 • comportament nesportiv;
 • consumul de alcool sau de substante interzise;
 • organizatorul considera ca accidentarea participantului nu ii mai permite continuarea traseului;
 • parasirea in mod deliberat a plutonului de ciclisti;

Organizatorul isi rezerva dreptul de a modifica traseul in functie de conditiile meteorologice si de starea carosabilului.

Organizatorul isi rezerva dreptul de a modifica regulamentul in orice moment inaintea inceperii evenimentului propriu-zis, fara preaviz. Orice noua versiune a regulilor va fi postata pe site-ul web al evenimentului, www.teachbikechallenge.ro.

4.3. Regulament privind sustinatorii si donatiile acestora

Donatiile din partea sustinatorilor, primite prin intermediul platformei galantom.ro si al serviciilor conexe se fac in sistem de plata on-line cu cardul, prin intermediul procesatorului de plati care a incheiat un contract in acest sens cu organizatia partenera. Platile sunt securizate, conform protocoalelor internationale de securitate si confidentialitate a datelor. Procesarea datelor de card se face pe o pagina securizata a procesatorului de plati. Termenii si conditiile utilizarii sistemului respectiv de procesare a platilor se regasesc pe respectivul site. Asociatia Teach for Romania nu isi asuma responsabilitatea pentru tranzactiile efectuate prin procesatorul de plata al organizatiilor partenere. Donatiile fac obiectul unui contract separat incheiat intre organizatii si procesatorul de plata.

4.4. Regulament privind confidentialitatea si protectia datelor cu caracter personal

Participantii inteleg ca pentru desfasurarea evenimentului (inscriere participantilor, crearea profilului participantului, comunicarea in timpul evenimentului, promovarea evenimentului, derularea campaniilor de fundraising etc.) sunt necesare informatii cu caracter personal si prin inscrierea si participarea in proiect furnizeaza de buna voie aceste informatii.

Asociatia Teach for Romania va lua toate masurile necesare protejarii securitatii informatiilor furnizate in mod voluntar de catre participanti si nu va comunica respectivele informatii niciunei alte entitati, persoana fizica sau juridica, decat cu acordul prealabil al participantului sau in situatiile in care dezvaluirea este permisa/impusa de catre legislatia aplicabila.

Va multumim!

Echipa Teach for Romania